Direct uw prijs

Onderhoud gietvloer

SCHOONMAAKADVIES KUNSTSTOF- en CEMENTGEGEBONDEN GIETVLOEREN

Dit is een algemeen schoonmaakadvies voor uw CREATIVE FLOORS kunststof vloerafwerking dat u zal helpen bij het reinigen van uw vloer. Bij twijfel adviseren wij u te allen tijde om vooraf met CREATIVE FLOORS contact op te nemen. Wij helpen u graag.

Voor een goede reiniging is het belangrijk dat u het juiste reinigingsmiddel gebruikt en dat er geen vuil water of vervuiling achterblijft. Zeephoudende middelen zorgen veelal voor een plakkerige vloer waar vuil zich makkelijk aan hecht en worden dus afgeraden.

Dagelijks onderhoud:

  • Stofzuigen en los vuil verwijderen (met een olievrije stofwisser of zachte bezem/veger)
  • Dweilen of moppen met een reinigingsmiddel voor gietvloeren
  • Natte vloeren nog niet belopen

Vraag & antwoord:

Welk reinigingsmiddel kan ik gebruiken?
Gebruik geen zeephoudende middelen. Deze laten zeepresten na die de vloer vies maken en gaan “plakken”. De reiniging zal alleen maar moeilijker worden. Gebruik St Marc Express.

Krasjes

In elke vloer zitten kleine krasjes maar in de meeste gevallen zijn deze pas zichtbaar als er vuil in zit. Reinig de vloer met St Marc Express en het vuil zal uit deze krasjes verdwijnen. Probeer krassen vooral niet weg te schuren of te polijsten. Laat dit aan de vakman over en neem contact op met CREATIVE FLOORS.

Koffie & Wijn

Geen probleem, maar pak een keukendoek en neem het gewoon op. Wanneer deze producten langere tijd op de vloer zitten en opgedroogd zijn, gebruik dan St Marc Express om deze te verwijderen. Gebruik hiervoor een schrobpad.

Stof

De beste manier om stof te verwijderen is een olievrije stofwisser of doek. Olie laat immers een fijn laagje achter op de vloer dat vuil aantrekt. De stofzuiger en microvezeldoek zijn ook prima geschikt.

www.thuissschoonmaken.nl (Greenspeed Stofwisser, compleet met Greenspeed Dustmop en 2-delige telescoopsteel)

Ik krijg mijn vloer niet meer schoon

Waarschijnlijk heeft u uw vloer schoongemaakt met een verkeerd (zeephoudend) middel. Gebruik St Marc Express of bel CREATIVE FLOORS voor advies.

Schoenstrepen

Doe een klein beetje reinigingsmiddel op de streep en poets met een microvezel vlakmop. Gebruik in elk geval geen schuurspons. Indien de strepen moeilijk te verwijderen zijn, laat dan het onderhoudsmiddel 2 minuten intrekken en verwijder de streep met een zachte vochtige doek

Beschadigingen

Wees voorzichtig en ga niet zelf experimenteren. Voor een vakman kan het relatief eenvoudig zijn om een CREATIVE FLOOR te repareren maar wie hier onbekend mee is maakt dikwijls meer kapot dan hem / haar lief is. Neem contact op met CREATIVE FLOORS!

Hoe houd ik mijn vloer langer mooi?

  • Zorg voor een goede inloopmat. Zeker niet te klein. Doorgaans adviseren wij de Forbo Brush Active.
  • Voorzie uw meubels van goede en schone vilten www.scratchnomore.nl
  • Neem bureaustoelen met zachte wielen.
  • Verschuif geen zware voorwerpen over de vloer
  • Voorkom zand op de vloer, dit werkt net als schuurpapier
  • Voorzie onder vloerkleden en matten een ondertapijt die tanninevrij is.

Opletten met de gietvloer

Vlekken door antioxidanten, tannines, plasticizers, enz. (bepaalde hout- en rubbersoorten bevatten migreerbare producten die onder gewichtsdruk vlekken kunnen veroorzaken).

Deze vlekvorming wordt verder nog bevorderd door verhoogde temperatuur en verhoogde vochtigheid. Deze vlekken zijn niet meer te verwijderen en zullen verdonkeren onder UV belasting.

Voorbeelden van producten welke tannines (looizuren) bevatten:
hennep matten of schoenzolen, kokosmatten, wollen tapijten, jute, o.a. onderzijde sommige tapijten, tropische houtsoorten, koffie (langdurig), rode wijn (langdurig), nat crêpepapier

Gebruik geen agressieve stoffen op uw vloer. Bij morsen direct verwijderen.

Wees voorzichtig met rubber. Dit kan weekmakers bevatten die een niet uitwisbare indruk op uw vloer achter laten. Plaats geen hete voorwerpen op uw vloer.

Heeft u nog vragen of opmerking neem gerust met ons contact op.

CREATIVE FLOORS is niet verantwoordelijk voor eventuele reacties van materialen die door de consument gebruikt worden.

Vraag eerst een offerte aan, zodat je weet wat de kosten zijn. Tijdens de afspraak kunnen we de offerte doorspreken en de bijpassende vloersystemen bekijken. Onze showrooms zijn op afspraak geopend, vrijdag gesloten.

Wij geloven in persoonlijke aandacht, vandaar dat wij werken op afspraak. Afspraken zijn ook mogelijk buiten kantooruren.

We adviseren je met plezier.

Direct uw prijs